Alibaba en de 40 Merken; wat een sprookje…

Alibaba en de 40 Merken
Alibaba en de 40 Merken

Het lijkt het begin van een sprookje; Alibaba en de 40 Merken. Ofwel, hoe kan ik extreem goedkoop shoppen op Alibaba en AliExpress? Want wie wil het niet, kleding en gadgets bestellen uit China, voor een fractie van de originele prijs? Dat kan makkelijk, via Alibaba.com en AliExpress.com (ook van Alibaba); de grootste eCommerce sites uit het Oosten!

Maar hoe dan?

Want veel is het wel. Een gigantische berg producten. Het is een samenvoeging van de producten van meer dan 2 miljoen (!) (meest Aziatische) leveranciers. Soms zijn het typisch Chinese producten waar wij niet veel mee hebben, maar meestal gaat het om (véél) goedkopere uitvoeringen van het originele spul. Want vergeet niet; de meeste merkproducten worden al jaren geproduceerd in China, door diezelfde leveranciers! Dat is natuurlijk de essentie van het sprookje ‘Alibaba en de 40 Merken’…

Het kan dan wel lastig zijn je favoriete merk te vinden. Vaak krijgen producten een andere merknaam, een ‘schuilnaam’ om allerlei redenen. Soms is er juridisch probleem en soms heeft het met productie afspraken te maken.

En dan komt dit artikel ‘Alibaba en de 40 Merken’ je te hulp; want AllesAliEx.nl geeft je nu de MerkenZoeker, een actuele lijst met merken en hun ‘schuilnamen’. Klik op de linkjes en je komt direct bij je favoriete origineel uit! Is dat nou niet handig?

Maar er is meer. Want we verzamelen op deze site veel aankooptips die te maken hebben met veilig en goedkoop shoppen op de platformen van AliExpress en Alibaba. En wat is het verschil eigenlijk tussen de beide sites? Hier is alvast de eerste TIP:

TIP 1:
Start met kleine bestellingen en hou de ratings van de verkoper in de gaten. In onze ervaring komt het dan prima voor elkaar.

En kom je een nieuwe ‘schuilnaam’ tegen voor een merkproduct? Laat het weten, de MerkenZoeker wordt continu bijgewerkt!

Happy hunting!
team AllesAliEX