Waarom is AliExpress betrouwbaar?

AliExpress betrouwbaar

Is AliExpress betrouwbaar?

Er wordt veel gebruik gemaakt van de Chinese webshop, maar is AliExpress betrouwbaar? En waarom is dat zo?

Wij durven te stallen: AliExpress is net zo betrouwbaar als elke andere webshop!

AliExpress en Alibaba zijn geen nepsites, maar er zijn natuurlijk wel nepverkopers. Wees voorzichtig en onderzoek een en ander voordat je iets koopt. Test bijvoorbeeld een aantal exemplaren voordat je een grote order doet. Check de feedback over de verkoper en zijn producten. Er zijn natuurlijk altijd nepverkopers op zo’n grote site te vinden. Geloof niet alles wat je ziet en lees eerst even dit artikel voordat je iets besteld!

Import maximum

Er is ook een import maximum vastgesteld door de douane; je mag voor maximaal €22 per zending importeren zonder BTW (Belastingdienst) en eventuele inklaringskosten (Douane) te hoeven betalen. Het is echter niet altijd zo dat je deze móet betalen. Veel pakketjes worden ook niet gecontroleerd.

Tip:
Als je geen importrisico wilt lopen, koop dan in batches die apart worden verzonden. Op die manier kun je dan zorgen dat de waarde onder de €22 blijft!

Maar er is meer om jezelf te beschermen, waardoor AliExpress betrouwbaar is gemaakt!

Buyers Protection op AliExpress.com

Hoe werkt Buyers Protection eigenlijk?

In alle eerlijkheid, kopen op AliExpress.com of Alibaba.com is net zo veilig of onveilig als kopen op elke andere website. AliExpress werkt exact als Paypal en eBay, want bij betalen via AliPay of creditcard is je aanschafbedrag altijd gedekt als er iets fout gaat. Op het moment dat de aankoop is gedaan op AliExpress wordt de verkoper direct geïnformeerd wordt het proces van versturen in gang gezet. AliExpress houdt het geld vast totdat je je aankoop hebt ontvangen en totdat je hebt aangegeven volledig tevreden te zijn met het product! Vervolgens wordt het geld overgemaakt naar de verkoper in twee gevallen:

  1. 14 dagen na je bevestiging dat het product goed is ontvangen
  2. Als de Buyer Protection verloopt, namelijk als je niet eerder hebt gereageerd op het verzoek je goed ontvangst te bevestigen

Wat moet je doen als de Buyer Protection dreigt te verlopen en je hebt nog steeds je product niet ontvangen?

Op dat moment kun je de verkoper vragen om de Buyer Protection te verlengen, daarmee geef het pakje de extra reistijd die het kennelijk nodig hebt. 99% van de pakketten komen op tijd binnen maar er kunnen natuurlijk altijd uitzonderingen zijn. Overleg tussen koper en verkoper is dan volkomen normaal en zelfs gewenst.

Dit geeft de verkoper namelijk de gelegenheid om uit te zoeken en uit te leggen waar het probleem zit. Sommige verkopers zullen de Buyers Protection zonder antwoord meteen verlengen, dat is niet ongebruikelijk. Maar als je geen antwoord krijgt zul je dit kunnen forceren. Kijk hiervoor even op de speciale informatie op de AliExpress Buyer Protection Help pagina.

Ale deze maatregelen en tips maken AliExpress betrouwbaar genoeg, althans in onze ogen! Dus happy hunting met De MerkenZoeker!