AliExpress invoerrechten ontlopen uit China

aliexpress invoerrechten

Hoe ontloop ik de AliExpress invoerrechten als ik iets laat komen uit China?

Er wordt veel onzin geschreven over AliExpress invoerrechten en onverwachte douanekosten op bestellingen die je via AliExpress laat komen. Hoe zit het nou echt?

Chinese webshops als AliExpress.com rekenen soms extreem lage prijzen voor kleding, tablets en smartphones. ‘Free shipping’ staat erbij. Dat klinkt als een buitenkans. En dat is het ook, maar kort en simpel, er is wel degelijk een ‘Import maximum‘!

Want het zal je maar gebeuren: je bestelt kleding of een tablet. ‘Geen verzendkosten’ staat erbij. Enige tijd later staat de postbode aan je deur: of je toch nog een paar tientjes met hem wilt afrekenen  voor de douanekosten en de BTW. Sorry??! Want je hebt zaken gedaan met een webshop van buiten de EU. Hoe voorkom je die hoge invoerkosten?

Misschien wist je het nog niet, maar bij elke bestelling van €22 of meer bij een bedrijf buiten de EU moet je allerlei invoerkosten betalen (dat wil zeggen, als de douane jouw zending onderschept):

  • Je moet BTW betalen (21% bij elektronica)
  • Je moet ‘inklaringskosten’ (enkele euro’s tot tientjes) betalen aan het postbedrijf dat de bestelling bezorgt (meestal PostNL)
  • Bij bestellingen van €150 of meer betaal je de belastingdienst ook nog eens invoerrechten (het tarief is afhankelijk van het soort product).

AliExpress invoerrechten: het import maximum

Dat ‘Import maximum’ is vastgesteld door de douane; je mag namelijk voor maximaal €22 per zending importeren zonder BTW (Belastingdienst) en eventuele inklaringskosten (Douane) te hoeven betalen. En het is ook niet altijd zo dat je deze móet betalen. Veel pakketjes worden niet gecontroleerd, maar als je geen risico wilt lopen doe dan het volgende;

De Gouden Tip:
Als je geen importrisico wilt lopen, koop dan in batches die apart worden verzonden. Op die manier kun je dan zorgen dat de waarde onder de €22 blijft!

Gebruik De MerkenZoeker voor het vinden van je favoriete merkproducten, want de meeste producten zijn op AliExpress alleen vindbaar onder een schuilnaam. Met de MerkenZoeker zit je precies waar je moet zijn en kun je kleine batches bestellen om onder de €22 te blijven.

Als je dat doet hoef je in elk geval geen AliExpress invoerrechten te betalen en blijft de prijs die je voor de producten betaalde extreem laag!

Nog een tip over de betalingsmogelijkheden:

Lees voor alle betalingsmogelijkheden ook even dit artikel. Er is veel mogelijk maar er zijn maar een paar veilige methodes! Doe er je voordeel mee!

Happy shopping!